Ni cancel·lem ni aplacem… És temps d’innovar!

Ni cancel·lem ni aplacem… És temps d’innovar!

Benvolguts participants,

Degut a la situació actual derivada de la pandèmia per COVID-19, el Comitè Organitzador del VII International Symposium on Marine Sciences, ISMS 2020, juntament amb els comitès del Seminario Ibérico de Química Marina SIQUIMAR 2020, el Workshop sobre Deixalles Marines BAMAR 2020 i el Workshop sobre Reserves Marines REMAR 2020, sota l’impuls de la Conferencia de Decanos de Ciencias del Mar, han decidit reinventar-se i celebrar l’edició de 2020 en modalitat on line.

Convertir les dificultats en oportunitats és quelcom molt propi de la gent de mar i del món de la recerca, i creiem que tenim davant l’oportunitat de viure un ISMS diferent, aprofitant tots els avantatges que ens proporcionen la tecnologia i el món digital per gaudir de la cita més important del nostre país en l’àmbit de les Ciències del Mar, sans i estalvis des de casa, el despatx o els nostres llocs d’origen. D’aquesta manera aconseguim evitar tots els dubtes que planteja la celebració d’esdeveniments multitudinaris en aquests moments, els quals es poden perllongar en el temps.

Estem il·lusionats amb aquest nou repte, que ens garanteix un ISMS 2020 segur per a  tothom. La modalitat on line ens permet dissipar alguns riscos, no sols per la salut, que és una prioritat per a l’organització, sinó també possibles problemes relacionats amb els vols, problemes de retencions, impossibilitat de tornar a les dates previstes i altres possibles incidències que podrien sorgir en funció de l’evolució de la pandèmia i les mesures de prevenció adoptades per les autoritats de cada país.

La celebració on line comporta alguns avantatges pels participants, doncs suposa un estalvi en viatges, estada i manutenció, i permet millorar la conciliació amb la vida personal i familiar. Els participants Internacionals podran participar evitant problemes relacionats amb els diferents fusos horaris i els horaris seran molt més flexibles: cada participant podrà accedir a les presentacions quan més li convingui, evitant que ningú s’hagi de perdre ni una comunicació del seu interès pel fet de coincidir en la programació amb altres. Els autores tindran temps per preparar i gravar la seva comunicació en vídeo, amb la qual cosa s’eliminen nervis de darrera hora, evitant que la presentació “no surti bé”: podran gravar la seva presentació les vegades que faci falta, i carregar noméses reforçauios temas de seguridad- diantes (y de todos los participantes) con los  la versió que més els satisfaci. Aquest sistema augmentarà la qualitat i l’abast de les seves comunicacions, a l’estar disponibles pels inscrits durant un temps addicional. L’accés a la plataforma amb usuari i contrasenya i altres sistemes augmentarà la seguretat digital de les contribucions. També es reforça la certificació d’assistència i contribució a una conferència internacional. Per tot plegat, els participants rendibilitzaran molt més l’esforç invertit.

Es mantenen totes les keynote talks i la conferència invitada especial previstes, les quals se celebraran en directe per streaming de fàcil accés per a tots, amb la possibilitat d’interactuar també en directe amb els ponents. De la mateixa manera, es mantenen les trobades dels estudiantes (i de tots els participants) amb els ponents immediatament després de les seves conferències.

L’ISMS seguirà essent un lloc de trobada per a totes les persones del món de les Ciències del Mar. A través d’iniciatives innovadores es facilitarà i fomentarà el contacte entre participants, l’intercanvi d’experiències, les reunions i la consolidació de col·laboracions.

Els propers dies l’organització publicarà tots els detalls referits a aquesta nova modalitat de celebració de l’ISMS 2020, la qual estem convençuts que li agradarà i que aconseguirà, com ja ho estem tots nosaltres, il·lusionar-lo i animar-lo a participar.

Molta salut per a tots!

Comitè Organitzador Coordinador